Another Kind Of Blue

Digital Twin
Waar dans en technologie samenkomen
wo 12 feb ’25 20:15
wo 12 feb ’25
20:15
  • wo 12 feb ’25
    20:15
    Grote Zaal
    geannuleerd

Digital Twin neemt je mee in de boeiende tussenruimte tussen het digitale en het fysieke!

Helaas is de voorstelling van Another Kind Of Blue geannuleerd. Gasten met tickets zijn geïnformeerd.

Laat je verrassen door de kracht van technologie in de danswereld. Another Kind Of Blue van choreograaf David Middendorp laat innovatie en beweging samenkomen in een magische voorstelling.

Digital Twin bestaat uit vier verschillende choreografieën en verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. Doordat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

Bijna alles en iedereen om ons heen heeft een digitale tweeling. Denk aan computersimulaties voor grote bouwwerken, of virtuele prototypes voor nieuwe auto’s. Maar ook jij hebt er één, in de vorm van alle data die er over jou is verzameld. Vaak denken wij als mens, dat wij die digitale kopieën volledig in de hand hebben. Maar is dat wel zo? Wie beïnvloedt uiteindelijk wie? 

Onderdeel van

CHOREOGRAFIEËN

Het stuk Metahuman, een samenwerking met choreografe Wubkje Kuindersma, houdt ons een (digitale) spiegel voor en laat ons zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om onze digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten en wat gebeurt er als we ermee kunnen communiceren?

Missing gaat nog een stapje verder en neemt ons mee naar de nabije toekomst. In dit ontroerende stuk gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er niet meer fysiek is, maar wiens digitale persoon nog voortleeft in de andere wereld. Het geeft ons een inkijkje in hoe het zou zijn als we een digitale versie van onszelf zouden kunnen achterlaten aan onze geliefde.

Frequentie3 slaat een andere weg in en opent de poorten van de wiskundige wereld van getallen. In dit stuk zien we hoe de dansers dansen met de wiskunde die achter deze digitale werelden schuil gaat. Kunnen wij hier als mens iets aan veranderen of ontstaat er dan chaos?

Tot slot sluit ook Arms, het langverwachte vervolg van Airman, naadloos bij dit thema aan. De drones uit dit stuk kunnen enkel dansen omdat er van elke drone ook een digitale tweelingversie is waarmee de berekeningen gedaan worden om ze te laten vliegen.