Gouden Dans

Vrijheid
DANS- THEATERVOORSTELLING VAN GOUDEN DANSERS
zo 23 mrt ’25 15:00
zo 23 mrt ’25
15:00

De Gouden Dans voorstelling Vrijheid is het eindresultaat van een dansproject waarin ouderen samen met een choreograaf een theatrale dansvoorstelling hebben gemaakt. 

De voorstelling heeft als thema 80 jaar vrijheid. De muziek en de dansen zijn geïnspireerd op de tijd rond en na WOII. Zoals Swing van Duke Ellington en andere jazz grootheden. Of de muziek van Glenn Miller, Vera Lynn, Frank Sinatra en Dean Martin bijvoorbeeld. 

Na de voorstelling is er een danssalon voor alle bezoekers in de theaterfoyer met live muziek!

Gouden Dans is een maatschappelijk project dat zich richt op mensen die op leeftijd zijn. In vijftien repetities zijn de deelnemers van het Gouden Dans project voorbereid op deze eindvoorstelling. Aansluitend aan de voorstelling is er een danssalon met live muziek en mag iedereen, deelnemers én bezoekers van de voorstelling, de dansvloer betreden.

Het Gouden Dans project is een samenwerking tussen Gouden Dans, Phoenix Cultuur, Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad, Stichting Met Je Hart en de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.

In 2020 én 2023 werd het Gouden Dans project ook georganiseerd en beide edities én voorstellingen (Dans Met Mij De Danzon en Super) waren een groot succes.

  • Inclusief een drankje
  • Inclusief een danssalon
  • Maak je middag compleet met een theaterarrangement


De repetities voor het project beginnen op 4 december 2024. Aanmelden kan hier.
De verkoop van deze voorstelling begint op 14 januari 2025.

Quotes

  • "Het is voor mij een ochtend waar ik naar uitkijk. Het was even aftasten, maar het was erg leuk. Ieder heeft zijn eigen bagage en we mankeren allemaal wel wat, maar dat is prima. Het dansen is erg leuk met veel variatie en een geweldige docente. Ik ben er  soepeler door geworden" (Ineke).
  • "Natuurlijk was het ook voor mij even wennen tussen zoveel onbekende gezichten. Maar iedereen is zo hartelijk dat het al snel vertrouwd voelt" (Nelleke).
  • "De sfeer is zo gezellig; ik voel me prima in de groep" (Elske).

Dansen maakt mij blij en dat werkt door bij al mijn activiteiten.

Riny (oud deelnemer Gouden Dans)

De derde editie van Gouden Dans wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van SCBM (Stichting Culturele Belangen Meierijstad), Phoenix Cultuur en Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.