Behold; Echte Vrienden

Openingsavond Beholders Documentairefestival
Mix van documentaire en live optreden
wo 9 okt ’24 20:30
wo 9 okt ’24
20:30

Een gezonde dosis blikverruiming. Wat zie jij?

Op woensdag 9 oktober zijn wij host van de openingsavond van documentairefestival Beholders; documentary dialogues. Op deze avond word je als bezoeker getrakteerd op een inspirerende documentaire met een live optreden. 

Een gezonde dosis blikverruiming. Ervaringen delen, verschillende perspectieven belichten en met elkaar in gesprek gaan. Dat is waar Beholders voor staat. Op de openingsavond van Beholders staat echte vriendschap centraal. We starten met de film Echte Vrienden, het hartverwarmende verhaal van de vriendschap tussen de bandleden van BZB (Band Zonder Banaan). 

Film Echte Vrienden
Deze film, van Wouter Habraken, is een inspirerend eerbetoon aan de kracht van vriendschap. Een documentaire die de onbreekbare vriendschap tussen de bandleden van BZB in de schijnwerpers zet. BZB is aanwezig om na afloop een energieke liveshow te geven die gegarandeerd een feestelijke start van Beholders gaat inluiden. Ook als je minder hebt met de muziek van BZB is de documentaire volgens Wouter de moeite waard.

Deze documentaire is de festivalopener mét optreden van BZB.

Door documentaire te combineren met live kunsten, gaan je hersencellen nóg meer openstaan

Harry Vermeulen, directeur Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade

ALLERGROOTSE BZB-SHOW OOIT

Wouter Habraken is drie jaar bezig geweest met filmen voor de documentaire. "Het idee is geboren toen ik ontdekte dat BZB in december 2022 30 jaar bestond", vertelt hij. "Aangezien ik hier uit de buurt kom, vroeger al naar optredens van BZB ging én hen via mijn commercieel werk al kende, leek me dat een mooie aanleiding om een documentaire over hen te maken".

"Mijn documentaire gaat vooral over vriendschap. En deze geeft natuurlijk een mooi kijkje achter de schermen van een professionele band".