Björn van der Doelen, Ruud van de Boogaard en Martijn Kuijten

Vergane Glorie
Ode aan de verstoteling
za 19 okt ’24 20:30
za 19 okt ’24
20:30

Eerbetoon aan de onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. 

Een muziektheatervoorstelling over de zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat deze verstotelingen verbindt, is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. Björn, Martijn en Ruud breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

Tijdens de voorstelling Vergane Glorie vertellen Björn, Martijn en Ruud het levensverhaal van aantal bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Janus ‘Kiepoog’, uit Den Bosch. Over hem gaan er nog steeds allerlei wilde verhalen rond over hoe hij aan zijn gezichtsverminking kwam. Hij zou een kind uit een brandend huis hebben gered. Of is hij toch door zijn vader tegen een gloeiendhete kachel aangeduwd? “Ach, er wordt zoveul geluld”.

Voor Janus Kiep en nog zo’n acht anderen hebben Björn, Martijn en Ruud een ode geschreven. Een liefdevolle, muzikale ode, waarin ze het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen. Van Oploo tot aan St. Willebrord. 

Oploo: Tôntje d’n Dwerg
Helmond: Jan Clijnk
Bladel: Mie Moors
Den Bosch: Janus Kiep
Eindhoven: Arnol Cox
Sint Willebrord: Klaveren Vrouwke 
Tilburg: Zot Joke
Geldrop: Teun Gijssen
Casteren: ‘Kruidendokter’ Willem van de Moosdijk

  • Inclusief een drankje

BLAUWE KEI CLUBCONCERTEN

De rauwe Podiumzaal is uitermate geschikt voor karaktervolle, pure concerten van singer-songwriters en andere talentvolle muzikanten. In de Podiumzaal bouwen we een sfeervolle clubsetting: je zit aan een tafeltje met een drankje binnen handbereik. Ocobar en The Songwriters Club spelen dit seizoen ook in een clubsetting in de Podiumzaal.

Bij deze voorstelling neem je een drankje mee de zaal in, er wordt niet geserveerd tijdens Vergane Glorie. De clubsetting past ook perfect bij onze Comedy Cafés